“NE STIŽEMO DA IH MNOGO ZAGLEDAMO” Čuvene četvorke iz Subotice stigle kući, a ovako izgleda ŽIVOT SA ČETIRI BEBE

Melanija, Dimitrije, Božidar i Zaharije Krstić, četvorke rođene u Beogradu, posle tri meseca pod budnim okom lekara stigli su u Suboticu.

Roditelji Mira (29) i Mladen (39) Krstić, i njihov najstariji sin, osmogodišnji Vasilije, presrećni su što je porodica konačno na okupu. Da je lako sa četiri bebe, ne kriju – nije, ali ljubav i želja da što pre sustignu vršnjake i započnu bezbrižno detinjstvo jača je od svega.

Prve četvorke posle sedam godina u Srbiji su rođene 13. novembra 2018. godine, a u svoj topli dom, gde su obasute pažnjom i ljubavlju, stigle su u četvrtak, 24. januara.

Na pitanje kako ste, Mladen kaže: “Malo smo umorni”. Ali ništa im nije teško i njihov dom pršti od ljubavi.

– Deca nam tek sada imaju po 2,2 i 2,3 kilograma, ali svi su dobro, hvala bogu. Polako napreduju i razvijaju se. Ima nekoliko stvari koje moramo da pratimo, ali biće to sve u redu – kaže Mladen Krstić.

Oko četiri bebe svi su angažovani, i roditelji i bake i Vasilije.– Polako se navikavamo jedni na druge, upoznajemo se, a oni uglavnom spavaju. U svemu učestvuje i njihov bata. Vasilije ih drži i hrani. Mnogo im se raduje i srećan je što smo svi zajedno – kaže otac petoro dece.

Bebe su nakon rođenja bile u inkubatorima, ali i dalje su osetljive i trebaće im vremena da se adaptiraju na porodični dom. Goste neće moći da primaju još najmanje mesec i po dana, pogotovo što je sada period prehlada i gripa.

– Jedu dohranu za prevremeno rođene bebe i uglavnom svi u isto vreme spavaju. Tako su navikli i u bolnici. Jedu jedan za drugim, a onda spavaju – kažu roditelji.

Mira Krstić se porodila u 27. nedelji trudnoće. Prva je svet ugledala Melanija, zatim su se rodili jednojajčani blizanci Dimitrije i Božidar, i četvrti je Zaharije. Melanija je bila teška samo jedan kilogram, Dimitrije 1,1 kilogram, Božidar svega 860 grama i Zaharije 870 grama.

– Jako liče, pogotovo jednojajčani blizanci. Teško da ih možete razaznati i prepoznati ko je ko. Ne stižemo za sada da ih mnogo zagledamo, jer čim ih nahranimo moramo da ih utopljavamo. Imaju svako svoj krevetić i svi su zajedno u jednoj sobi. Ovo je period privikavanja i još ne znamo ni šta nam sve treba i kako ćemo, ali polako i biće sve u redu – priča nam ponosni otac Mladen.Za sada su malim Krstićima najpotrebnije pelene i dohrana, ali i uslovi u kojima će napredovati, a što im roditelji, bake i brat pružaju sa puno ljubavi i nežnosti. Neophodne su i lekarske kontrole, zbog kojih će za oko mesec dana ponovo ići u Beograd, ali će posetiti i kardiologa u Subotici.

Zbog četvorostruko uvećane porodice Mira neće moći da nastavi da radi. Biće stalno zaposlena majka i zato će Krstići morati da se snalaze samo od Mladenove plate. To neće biti lako, ali u optimisti.

– Radiću i boriću se za svoju porodicu, za svoju decu – izjavio je ponosni otac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*