BOJA JEZIKA otkriva teške bolesti, EVO KOJE SVE!

Samopregledanjem svog tijela i samokontrolom zdravlja može postići mnogo, te se neke vrlo teške bolesti mogu otkriti u najranijoj fazi.

Za tako nešto potrebno je znati prepoznati govor tijela. Tako npr. jezik, odnono boja jezika ukazuje na razne probleme koji se dešavaju u organizmu, od lakših i manje više bezopasnih, do onih težih i vrlo opasnih po život. U daljem tekstu donosimo vam značenje najčešćih boja koje mogu “obojiti” jezik: Jezik rozikaste boje je znak da je organizam u balansu i da ne postoje veći zdravstveni problemi.

Crven jezik je obično znak infekcije ili upalnog procesa. Veoma crveni jezik je alarm da postoje problemi sa srcem ili da patite od visokog krvnog pritiska. Jezik žute boje ukazuje na probleme sa jetrom i stomakom. Jezik ljubičaste boje ukazuje na problem sa plućima ili srcem. Plav jezik je alarm da su bubrezi u problemu.

Naslage na jeziku se lako skidaju četkicom za zube ili adekvatnom aparaturom za higijenu usta. U slučaju da postoje intezivne bijele naslage, treba se obratiti ljekaru jer je najvjerovatnije u pitanju kandida koja zahtijeva adekvatnu terapiju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*