U ŠABANOVOJ VIKENDICI PRONAĐENO PRAVO BLAGO, OVO JE KRIO OD SVIH: Porodica u šoku, odmah donijela KLJUČNU ODLUKU!

Porodica pjevača Šabana Šaulića čeka da im njemačko tužilaštvo dostavi umrlicu pokojnog pjevača kako bi mogli da osobu koja je prouzrokovala nesreću u kojoj je poginuo pjevač, pišu mediji iz Srbije.

Dostava umrlice blokira i penziju koju bi Šabanova udovica trebalo da prima, a koju je on uplaćivao za života.Inače, kako se saznaje, tužilac u Njemačkoj treba da izda potvrdu o Šabanovoj smrti da bi porodica mogla da obavi sve koje ih čekaju.

Prvenstveno treba da se riješi pitanje naplate osiguranja, a zatim i Šabanova penzija, koja će iznositi oko 2.000 eura. Osim ove penzije, porodica Šaulić će zaraditi pravo bogatstvo od onoga što je pronađeno u Šabanovoj vikendici u Krčedinu. Goca je znala da će u nekom trenutku morati da ode u Krčedin, pa je presjekla i s djecom nedavno obišla kuću. Čim su otvorili vrata vikendice i ugledali Šabanove lične stvari, Goca se slomila i počela da plače.

Svaki centimetar kuće podsjećao ih je na Šabana, a svuda naokolo su bile njegove lične stvari, poput štapova za pecanje, kačketa, ali i brojnih nagrada koje je pjevač za života dobio – kaže izvor za “Alo” i objašnjava da su Šabanova supruga i djeca među pevačevim stvarima pronašli kasete s neobjavljenim pjesmama. Krčedin je Šabanu davao spokoj i tu je imao najviše inspiracije da komponuje pjesme, kako za sebe, tako i za svoje kolege.

Imao je mali kasetofon, na koji je snimao kompozicije, a kasete s phesmama čuvao je u vikendici. Njegova porodica pronašla je mnogo takvih kaseta, ali niko nije smogao snage da ih pusti i da čuje šta na njima ima. Ali, kada bude vrijeme, preslušaće ih i najvherovatnije objaviti, a moguće je i da će nekome prodati. Porodica Šabana Šaulića će i nakon njegove smrti zarađivati kroz neobjavljene kompozicije, ali i autorska prva – kaže izvor za “Alo”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*